Hoe word ik een succesvolle vrijwilliger?

 • Wees bewust van je houding, competenties en gedrag om je positieve impact te vergroten en negatieve impact te vermijden

Een succesvolle vrijwilliger word je door goed voorbereid te zijn op wat jou te wachten staat en Route2Volunteer helpt jou daar bij! Stichting Muses biedt trainingen aan om jou optimaal voor te bereiden op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland.

Om vrijwilligers zo goed mogelijk voor te bereiden, onderzoekt Muses Research sinds 2016 hoe de impact van vrijwilligers wereldwijd nog verder vergroot kan worden. Hieruit zijn 10 competenties naar voren gekomen die belangrijk zijn om een succesvolle vrijwilliger te zijn. In de voorbereidingstraining helpt Stichting Muses jou om deze competenties eigen te maken en leer je alles over jouw rol als vrijwilliger.


10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger

 • Wees open en nieuwsgierig! Ontdek waarom deze competentie(s) juist zo belangrijk zijn

Bekijk hier wat iedere competentie precies inhoudt. Je vindt video's waarin ervaringsdeskundigen zoals (lokale) projectcoördinatoren, oud-vrijwilligers en afstudeerstudenten uitleggen waarom die competentie juist zo belangrijk is voor succesvol vrijwilligerswerk!

Openheid

Samenwerken

Flexibiliteit

Nieuwsgierigheid

Kennis over cultuurverschillen

Zelfkennis

Betrouwbaarheid

Initiatief nemen

Interculturele communicatie

Zelfvertrouwen


Check jouw competenties en vergelijk ze met anderen!

Vul 'm in en ontdek hoe anderen zichzelf inschatten voor hun vrijwilligersreis, na de voorbereidingstraining en na hun vrijwilligersreis

 • Absoluut niet = 1 - 7 = Absoluut wel
  1234567
  Openheid
  Samenwerken
  Flexibiliteit
  Nieuwsgierigheid
  Kennis over cultuurverschillen
  Zelfkennis
  Betrouwbaarheid
  Initiatief nemen
  Cultureel communicatief
  Zelfvertrouwen