Route 2 Volunteer

Route2Volunteer inspireert jou om verantwoord en goed voorbereid op reis te gaan! Door ervaringen van oud-vrijwilligers, (wetenschappelijk) onderzoek, trainingservaring en persoonlijke ervaringen te bundelen helpt Route2Volunteer jou het maximale uit je vrijwilligersreis te halen. 


  Staat je reis nog niet vast?

Ontdek dan hieronder waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van jouw vrijwilligersreis


Heb je je reis al geregeld?   

Bereid je voor op internationaal vrijwilligerswerk met ons e-learning programma 


"The route2volunteer academy" >>

Waarom vrijwilligerswerk?

Wat is jouw motivatie om vrijwilligerswerk te gaan doen? En waarom is het goed om hier alvast over na te denken voordat je een reis boekt? Ontdek het op deze pagina, zie welke motivaties anderen hadden en zet je eerste stap in jouw Route2Volunteer.

Hoe succesvol?

Na onderzoek en het verzamelen van ervaringen hebben we een goed beeld van waaraan een succesvolle vrijwilliger voldoet, die we hier voor het gemak samen hebben gevat tot competenties. Ontdek wat 'locals' vertellen over deze competenties en check hoe jij ervoor staat!

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen?

Heb je jouw motivatie om vrijwilligerswerk te gaan doen helder en heb je ook een duidelijk beeld van waar je rekening mee moet houden? Mooi! Dan wordt het tijd om te gaan onderzoeken waar jouw reis naartoe gaat. Weet je het al precies? Of heb je nog geen flauw idee? Doe hier inspiratie op en kijk waar anderen naartoe gingen!

Hoe kies ik een project?

Een project en organisatie kiezen is één. Een goed project en goede organisatie kiezen is wat anders, maar erg belangrijk voor verantwoord vrijwilligerswerk. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je organisatie!

Welke tips & Tricks hebben oud-vrijwilligers voor mij?

Oud-vrijwilligers hebben een schat aan ervaring en het zou zonde zijn om deze ervaringen niet met jou te delen. Op deze pagina geven oud-vrijwilligers unieke tips & tricks voor bij je voorbereiding, tijdens je reis en je afscheid en terugkomst!

checken checken, kan ik vertrekken?

Om jouw Route 2 Volunteer succesvol te vervolgen is het belangrijk om even terug te kijken: Check voor jezelf of je alles helder hebt en aan alles hebt gedacht. Je volgende stap is namelijk je reis en we hopen dat je jouw ervaringen deelt, voor toekomstige vrijwilligers!