over route2volunteer

Wij inspireren jou om zo verantwoord en goed voorbereid mogelijk op reis te laten gaan! Door ervaringen van oud-vrijwilligers, (wetenschappelijk) onderzoek, trainingservaring en persoonlijke ervaringen te bundelen biedt Route2Volunteer jou de eerste stap om het maximale uit je vrijwilligersreis te halen. Door de route naar succesvol vrijwilligerswerk af te lopen, zet jij die stap extra, die de initiatiefnemers van deze website achteraf zo gemist hebben tijdens hun vrijwilligerswerkperiode. Romy (dol op salsa), Vera (met een liefde voor Afrika) en Luc  (reislustig van Alaska tot Zuid Afrika) vertalen graag alle Muses' onderzoeksresultaten en ervaringen tot bruikbare informatie voor jou! Daarnaast verzamelt Route2Volunteer iedere dag nieuwe ervaringen van oud-vrijwilligers! Ook bijdragen? Dat kan hier!

over stichting muses

Stichting Muses betekent inspiratiebron en is in 2007 opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Zij ontmoetten elkaar in 2006 in Guatemala. Het viel Jurrien en Romy op dat er weinig vrijwilligers waren die zich van te voren hadden verdiept in wat hun te wachten stond en hoe zij effectief een steentje bij konden dragen. Daarom besloten zij om zich met Stichting Muses te richten op de voorbereiding van vrijwilligers. Zij hebben al hun eigen ervaringen en ervaringen van vrijwilligers gebundeld tot een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Deze training wordt sinds 2012 gegeven en verder doorontwikkeld. Daarnaast verzorgen ze ook de Wijzer met Kids training (speciaal gericht op vrijwilligerswerk met kinderen) en de Greater Good training (voor als je terug bent). Inmiddels zijn al bijna 6000 vrijwilligers goed voorbereid op reis gegaan dankzij de training van Muses.

over muses research

Zoals je hierboven kunt lezen traint Muses vrijwilligers van voorbereiding tot terugkomst. Doel is om de impact van vrijwilligers op projecten in het buitenland te verhogen. De voorbereidingstraining is het voornaamste instrument van Muses. Toen in 2016 sponsoring werd verkregen van COFRA voor onderzoek, is daarom besloten onderzoek te gaan doen naar het effect van de voorbereidingstraining. Het onderzoek is echt onderdeel van de organisatie en wordt geleid door Vera en Luc. Daarnaast wordt er intensief met Muses' trainers en stagiaires samengewerkt. Zo hebben uitkomsten van het onderzoek al geleid tot meerdere verbeteringen in onze training en wordt het effect van onze training steeds duidelijker.

Vrijwilligers hebben impact als zij zich duurzaam en bewust inzetten tijdens hun vrijwilligerswerk en erna. De voorbereidingstrainingen, het onderzoek, Route2Volunteer en heel Muses ademt deze gedachte en het is aan de vrijwilliger om deze gedachte om te zetten in de praktijk! Heb je vragen of opmerkingen, contacteer ons en we staan je graag te woord.