tips & tricks 

Voorbereiding
  • Volg de voorbereidingstraining!
  • Lees je in over de cultuur van het land waar je naartoe gaat
  • Op sommige projecten word je als vrijwilliger uit Nederland al snel als professional gezien. Wees er dus op voorbereid dat er soms veel van je wordt verwacht

Wat zeggen oud-vrijwilligers?

profile-pic
Loes Macedonië

Probeer voor jezelf duidelijk te hebben wat jij nodig hebt om goed voorbereid aan je project te beginnen. Dit is voor iedereen verschillend, de één wil graag precies weten welke spullen hij/zij moet inpakken, de ander wil veel weten over het land en het project. Als je voor jezelf weet wat voor jou belangrijk is om voorbereid te zijn kan je zorgen dat je die kennis voor zover als mogelijk verkrijgt. Vergeet niet dat je je niet overal op kan voorbereiden, dus probeer je je daar niet te druk over te maken!

profile-pic
Laura Oud-vrijwilliger Nepal

Heel erg fijne site! Als vrijwilliger dacht ik niet meteen aan de negatieve impact die ik zou kunnen hebben voor de bevolking, ik was tenslotte aan het helpen. Ik wou dat ik eerder had geweten hoe belangrijk goede voorbereiding is, dan was mijn impact groter geweest op mijn project!

profile-pic
Melissa Oud-vrijwilliger Cambodja

Koop de essentials voor op reis. Mocht je iets vergeten; no worries: je hebt meestal veel minder nodig dan je denkt.

profile-pic
Fleur Oud-vrijwilliger in o.a. Suriname

Ik vind het altijd leuk om voor vertrek even stil te staan bij de Nederlandse cultuur. Eet nog een keer stamppot, ga een stukje fietsen door de weilanden, klets met je familie over de normen en waarden die jij belangrijk vindt. Door je bewust te zijn van de Nederlandse cultuur, kun je in het buitenland vaak beter plaatsen waarom je reageert zoals je doet bij cultuurverschillen.

Ook tips? Draag bij!

Titel (bijvoorbeeld: Sta open voor ervaringen!)
Wat is je belangrijkste advies voor toekomstige vrijwilligers in hun voorbereiding?