Waar kan ik vrijwilligerswerk doen?

De kans is groot dat je al enig idee of voorkeur hebt over waar op de wereld je jezelf graag wilt inzetten. Trek jij richting het gastvrije Latijns-Amerika, ben je benieuwd naar Afrikaanse culturen of neig je toch meer richting het kleurrijke Zuid-Oost Azië? Op de kaart zie je hoe jouw voorgangers zich verspreid hebben over de wereld! Daarnaast vind je verderop de pagina hoe landen cultureel kunnen verschillen.

Meest bezochte landen

Om jou een beetje te helpen, hebben we van de 3 meest bezochte landen per continent* een landenprofiel gemaakt met hierin diepgaande informatie over cultuur, fun facts en waar je rekening mee moet houden volgens oud-vrijwilligers in dat land!

Maar let op!! ... Is in een van die meest bezochte landen jouw hulp wel het hardste nodig?

* De meest bezochte landen per continent zijn de landen die door Muses getrainde vrijwilligers het meest bezocht zijn.

Cultuurverschillen in landen

Ieder land is natuurlijk verschillend en dat betekent ook dat de lokale cultuur flink kan verschillen met jouw Nederlandse cultuur. Waarom komt die Vietnamees nu precies naast jouw zitten terwijl de hele bus vrij is? Waarom wijst die Chileen je toch maar de weg, terwijl hij het zelf niet precies weet? Hoe kan het dat die Ghanees je met zoveel geduld helpt, zelfs al begrijp je het niet na vier keer...?

Heb je al een idee waar je naartoe wilt? Dan is het een goed idee om je goed in te lezen in de cultuur van dat land! Dit kan aan de hand van scores op cultuurdimensies. Deze scores vertellen jou precies wat belangrijk is in een samenleving. Kijk hieronder alvast wat deze dimensies precies inhouden!

1. Machtsafstand

2. Individualisme

3. Mannelijkheid / Vrouwelijkheid

4. Onzekerheidsvermijding

5. Lange-termijn denken