Oeganda - jouw info!

In welke cultuur kom je terecht?

De scores op de verschillende cultuurdimensies zijn gebaseerd op onderzoek van Geert Hofstede. Helaas was Oeganda geen onderdeel van het onderzoek en zijn er daarom geen scores voor bekend. 

Good to know in Oeganda

Oeganda is een land in Afrika dat grenst aan Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa. De hoofdstad van Oeganda is Kampala. 

 • Taal: De officiële talen van Oeganda zijn Engels, Swahili en Luganda. Engels wordt over het algemeen redelijk goed gesproken. 
 • Veiligheid: Oeganda is over het algemeen een veilig land om in te reizen. Let natuurlijk wel goed op je spullen, vooral op drukke plekken kunnen zakkenrollers actief zijn. Probeer ook te voorkomen dat je 's avonds de straat op moet.
 • Inentingen: De inenting voor Gele koorts en de cholerastempel zijn verplicht in Oeganda. Inentingen voor DTP en Hepatites A worden sterk aanbevolen.
 • check
  Ticketprijzen: Een directe vlucht naar Oeganda met KLM kun je ongeveer boeken vanaf 630,- euro. Als je met een tussenstop vliegt en met een andere luchtvaartmaatschappij, kan het vaak nog goedkoper. 
 • check
  Onderweg in Oeganda: De taxibusjes in Oeganda brengen je overal. Je betaalt een vaste prijs. Voor de grotere afstanden kun je met gewone bussen reizen. 
 • check
  Koopkracht: In Oeganda kun je prima rondkomen met een laag budget. Voor een maaltijd betaal je ongeveer 5,- à 10,- euro, inclusief wat te drinken.  

Oud vrijwilligers aan het woord over Oeganda

Fun-facts

Tips

Er wordt hard gewerkt om ook dit stuk van jouw route te verzorgen!